" Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam " ALO 174 GIDA HATTI


Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talebi Türkiye'nin her yerinden telefonla 174'ü çevirerek çağrı merkezine bildirebilirsiniz.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, güvenilir gıda kavramı bilincinin geliştirilmesi için " Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam " kampanyasını 2009 yılını " Gıda Yılı " ilan ederek başlatmıştı. " Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam " kampanyası ile;

Avrupa Birliğine uyumlu olarak hazırlanan ulusal mevzuatla, gıdaların " tarladan sofraya " kadar geliş sürecinde etkin kontrolün sağlanması ve tüketici haklarının korunması amaçlanmaktadır.

T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, " güvenilir gıda" konusunda yediden yetmişe herkese ulaşmayı, gıda denetim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için tüketicilerin bu hizmette aktif rol almasını, sağlığa zararlı gıda ürünlerinin önüne geçerek halkın sağlığını korumayı, haksız rekabeti ve kayıt dışı gıda üretimini önlemeyi, özellikle küçük ve orta ölçekli gıda üreticilerine ulaşarak güvenilir gıda kriterlerine uygun üretime yöneltmeyi hedeflemektedir.



Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talep, Türkiye’nin her yerinden 174 nolu Alo Gıda Hattına bildirebilirsiniz. Web tabanlı yazılım sayesinde talepler, anında işleme alınarak ve en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Başvuru sonucu, tekrar arama ya da verilecek başvuru numarasıyla www.tarim.gov.tr - www.alo174.gov.tr adreslerinden öğrenilebilecek.

İhbar şikayet ve bigi taleplerinizi alo174@tarim.gov.tr e-posta adresi üzerinden bildirebilirsiniz.

Kaynak : www.alo174.gov.tr

Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey