Bolivya Mutfağı / Bolivian Cuisine


Berfend BER - Bolivya Güney Amerika ülkelerinin genelinde olduğu gibi ete dayalı bir mutfak kültürü hakimdir. Genellikle ana yemekleri mutlaka kırmızı et, tavuk veya balıktan oluşur. En yaygın kullanılan et, sığır etidir. Domuz eti kullanımı nadirdir. Kırsal bölgelerde kobay ( cuy ) ve tavşan ( conejo ) tüketilir. Bolivya mutfağında patates  bolca kullanılmaktadır. Hatta Bolivya mutfağını "et ve patates" olarak adlandırabiliriz.  Patatesin değişik çeşitleri, yumurta, siyah fasulye ve sebze karışımları etin yanına garnitür olarak tüketilir. Ayrıca yemekleri bolca baharatlıdır. Meksikalıların salsa sosuna oldukça benzeyen " llajhua " adı verilen  çeşni sosları yemek eşliğinde yenir. Çok lezzetlidir...Devamı


 Bolivian Cuisine

The cuisine of Bolivia might be called the original "meat and potatoes" -- the latter (locally called papas from the Quechua) were first cultivated by the Inca before spreading throughout the world. The most common meat is beef, though chicken and llama are also easily found. Pork is relatively rare. Deep frying (chicharron) is a common method of cooking all sorts of meat, and fried chicken is a very popular quick dish; at times the smell permeates the streets of Bolivian cities. Guinea pigs (cuy) and rabbits (conejo) are eaten in rural areas. A common condiment served with Bolivian meals is llajhua, a spicy sauce similar to Mexican salsa...More 


Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey