Peru Mutfağı / Peruvian Cuisine


Berfend BER - Peru mutfağı oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Ülkeyi uzun süre işgal altında tutan İspanyollardan ve Amerikan yerlilerinin mutfağının temel oluşturduğu mutfakta Asya ve Afrika mutfağından etkiler de görmek mümkündür. Zengin iklim koşullarının tarımsal ürün çeşitliliğini getirmesiyle, ülke mutfağında pek çok malzeme başarılı bir şekilde kullanılır. Deniz mahsulleri de ülke mutfağında büyük önem taşır. Peru mutfağının dünyada  en tanınan yemeği de " Ceviche " adlı deniz mahsülü yemeğidir...Devamı


 Peruvian Cuisine

The first inhabitants of Peru are believed to have migrated from Asia around 6000 B.C. These early nomadic (roaming) tribesmen relied on the hunting of animals and the gathering of fruits and plants to survive. By 5000 B.C. , small communities were established and the early cultivation of cotton, chili peppers, beans, squash, and maize (similar to corn) began. Most of the early settlers lived near the coast, where the wet climate allowed for planted seeds to grow...More



Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey