Türkiye'de yaklaşık 400 Gıda Katkı Maddesi Kullanılıyor...


Gıda katkı maddesinin kullanımının insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten uzmanlar, Türkiye'de yaklaşık 400, Dünya da ise 2 bin gıda katkı maddesine izin verildiğini söyledi.

Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasıyla hazır gıdalara talebin arttığını kadeden uzmanlar, "Günümüzde dünyada 2 binden fazla gıda için katkı maddesine izin verilmiş durumda. Türkiye'de ise yaklaşık 400 gıda katkı maddesi çeşidi bulunuyor. Bunların kullanımına karar veren dünyada iki ayrı kuruluş var. Bizde ise işler iyi gitmiyor. Yasalar bu konuda Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'na sorumluluk vermesine karşın Bakanlıkta bilimsel komite bulunmuyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde gıda mühendislerinden oluşan bilimsel bir komite kurulması ve bu konuyu incelemesi gerekiyor.

Günümüzde de köyde oturan nüfus oranının azaldığını ifade eden uzmanlar, "kimse artık tükettiği gıdayı kendi eliyle üretemiyor. Gıdaları muhafaza edebilmek için katkı maddesi kullanılıyor. Tüketicilerin beğenisi çeşitlilik ve değişiklik kazandı. Piyasada kolalı sakız bile var. O kadar değişik gıdalar var ki elbette bunlarda gıda maddesi kullanılacaktır" dedi

kaynak : haber Fx

Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey