Berfend BER - Eskiden İsveçliler soğuk iklime karşı dayanıklı olabilmek için yağı çok fazla tüketirlermiş. Ancak 1950′lerden bu yana, hem sağlık politikalası olarak hem de teknolojinin ilerlemesi sayesinde, daha az yağ tüketmeye başlamışlar.
Bugün, İsveç mutfağında balığın yeri hala çok büyük. Ancak kendi mutfaklarına, Fransız mutfağından, Japon mutfağına kadar birçok uluslararası mutfağı da karıştımışlar. İsveçliler en çok kuzey denizlerinden çıkarılan yağlı balıklardan yiyorlar. Hareng ve somon bu balıklardan ikisi. tüm deniz ürünleri yanında, kümes hayvanları ve domuz eti ağırlıklı bir menüye de sahiptir...Devamı
Bugün, İsveç mutfağında balığın yeri hala çok büyük. Ancak kendi mutfaklarına, Fransız mutfağından, Japon mutfağına kadar birçok uluslararası mutfağı da karıştımışlar. İsveçliler en çok kuzey denizlerinden çıkarılan yağlı balıklardan yiyorlar. Hareng ve somon bu balıklardan ikisi. tüm deniz ürünleri yanında, kümes hayvanları ve domuz eti ağırlıklı bir menüye de sahiptir...Devamı
Swedish Cuisine
Swedish cuisine is mostly hearty meat or fish with potatoes, derived from the days when men needed to chop wood all day long. Besides the ubiquitous potatoes, modern Swedish cuisine is to a great extent based on bread. Traditional everyday dishes are called husmanskost (pronounced whos-mans-cost)...More