Küba Mutfağı / Cuban Cuisine


Berfend BER - Bölgesel Creole Mutfağı İspanyol kültüründen edinilen domates salçası ile bir çok yemek çeşidinin sosunda lezzet kaynağı olmuştur. Bu arada Creole mutfağının mango ve ananas sosları gibi tropikal meyvelerden yapılan sosları ile  meyveleri tadlandırmak için kullanılan Küba’nın kendine has özel peynir sosunu unutmamak gerekir. Özellikle bu sosların kendileri gibi adları da ilginçtir ve Küba insanının engin hayal gücünü gösterir; Salsa de Isla Bella (Güzel Ada Sosu), Salsa Flamingo (Flamingo Sosu) buna örnek isimlerden bazılarıdır. Tuzlu yemeklere eşlik eden sosların yapılışları genelde malzemenin kızartılması, ezilmesi ve üzerlerine yavaş yavaş et, tavuk, balık ya da sebze suyunun karıştırılıp yoğunlaştırılmasıyla elde edilmektedir...Devamı

 Cuban Cuisine

If we talk of Cuban cuisine, then we are talking about fusion cuisine: the fusion of Spanish, African and Caribbean dishes. Later on elements of Asian cuisine were added, towards the end of the 19th century, when the Chinese came to live in Cuba. The Spanish brought rice, lemons, oranges, beef cattle and horses with them. African slaves added food from their own land to what the Spanish gave, such as the yam and the okra, together with vegetables from Cuba, unknown in Europe, such as manioc, the pumpkin, tomatoes and corn. All these different elements were later blended and gave rise to this typical and original cuisine...More





Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey