Maldivler Mutfağı / Maldivian Cuisine


Berfend BER - Maldiv mutfağı çoğunlukla Hint ( Hint Yarımadası’nın hemen güneyinde olduğundan )  ve Uzakdoğu etkisinde kalmıştır. Özellikle Hint mutfağının etkilerini kullanılan köri baharatından anlamak mümkün. Hindistan cevizinin yetiştiği Maldivler'de hindistan cevizli köri sosunu  buna güzel bir örnek olarak gösterebiliriz. Birde  tüm yemeklerde baharat çeşitleri  çok miktarda kullanıldığı gibi pek çok yemeğin yanında da ‘basmati pirinç pilavı’ yenilmektedir.   Taze zencefil, kimyon, karanfil sosu eşliğinde hazırlanan balık yemekleri ise çok lezzetlidir...Devamı

Maldivian Cuisine

Fish is the main item in Food of Maldives. Maldivian food revolves largely around fish (mas), in particular tuna (kandu mas), and draws heavily from the Sri Lankan and south Indian tradition, especially Kerala. Dishes are often hot, spicy and flavored with coconut, but use very few vegetables. A traditional meal consists of rice, a clear fish broth called garudhiya and side dishes of lime, chili and onions...More 



Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey