Dried Fruits - Raisins / Kurutulmuş Meyveler - Kuru üzüm



Turkish Cuisine  /  Dried Fruits Photos
"  Raisins  "
2011 - Berfend BER

Raisins are wonderful for a natural energy booster: 100gms of raisins contain around 70gms of natural sucrose, glucose and fructose. They are ideal for anyone suffering from Chronic fatigue syndrome and also high-energy users such as athletes, rock climbers and walkers.


The great thing about raisins is that they are also rich in other nutrients - so eating them is not like devouring a chocolate bar or a bag of lollies. Raisins are rich in iron: 100gm contain more than 25% of the recommended daily allowance for women. Furthermore they contain rich mounts of fibre, which will help reduce cholesterol and improve the function of the bowel, a large amount of potassium which prevents fluid retention and helps reduce blood pressure and also selenium (great for the skin). There are also smaller amounts of Vitamin A and also small but significant amounts of Vitamin B.

Many Consider Raisins to be a Super Food as they are great for sufferers of High Blood Pressure, fluid retention and anaemia, as well as excellent for constipation.

It is always a good idea to wash raisins bought at the supermarket as they can contain sulphur and mineral oil. And because they contain readily available calories they are wonderful for people who battle with depression, anxiety and nervous irritability.



Türk Mutfağı  /  Kurutulmuş Meyve Fotoğrafları
"  Kuru Üzüm "
2011 - Berfend BER

İçinde bulunan bor minerali beyin fonksiyonlarını arttırmaya yarar. Vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atımlarını düzenleyen magnezyum, içeriğinde bol miktarda bulunur. Kan oluşumu için büyük önem taşıyan ve özellikle gebelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.

İçinde bulunan potasyum sinir sistemi ve düzenli kalp ritmi için önemli bir mineraldir.İçinde bulunan inositol, kolesterol düzeyini azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca inositol, saçların büyümesi için hayati bir vitamindir.

İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir.Yaşlanmaya karşı koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.

Üzüm lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır.


Türkiye - Food & Beverage Manager İş İlanları


Federation of Food & Drink Industry Associations of Turkey